Pojetí vzdělávacího programu
Cílem vzdělávacího programu je poskytnout žákům potřebné odborné vědomosti a především praktické dovednosti pro práci pomocného kuchaře a jednoduché obsluhy. Odborná příprava je zaměřená na stravovací služby, které zahrnují přípravu pokrmů a vykonávání různých kuchařských prací. Žáci se naučí především připravovat různé teplé pokrmy a vybrané pokrmy studené kuchyně, připravovat teplé nápoje a pokrmy z polotovarů, vypomáhat při přípravě pokrmů, nakládat s inventářem a pečovat o něj. Žáci jsou vedeni k dodržování hygienických předpisů v gastronomii. Seznámí se s činnostmi na úseku obsluhy i postupy při vlastní jednoduché obsluze hostů, naučí se techniky výdeje pokrmů.
Odborný výcvik je zajišťován převážně v budově školy ve cvičných odborných učebnách a na smluvních pracovištích.
Uplatnění absolventa
Absolvent se uplatní jako pomocný pracovník ve stravovacích službách, zejména jako kuchař, dále v provozovnách rychlého občerstvení, ve výrobnách knedlíků a při přípravě studené kuchyně. Bude schopen připravovat jednoduché pokrmy včetně příloh, pokrmy vyráběné z polotovarů a teplé nápoje. Dále se uplatní při jednoduché obsluze hostů.
Přihlášku ke studiu naleznete v záložce O ŠKOLE, sekce DOKUMENTY.