Pojetí vzdělávacího programu
Cílem vzdělávacího programu je poskytnout žákům dané množství všeobecných a odborných poznatků a dovedností pro práci kuchaře. Odborná příprava je zaměřená na stravovací služby, kdy žáci získají přehled o potravinách, nápojích, jejich vlastnostech, způsobu skladování, ošetřování a zpracování surovin. Žáci se naučí připravovat různé teplé pokrmy a vybrané studené pokrmy, připravovat teplé nápoje a pokrmy z polotovarů, nakládat s inventářem a pečovat o něj. Žáci jsou vedeni k dodržování hygienických předpisů v gastronomii, získávají vědomosti o stolničení a učí se pravidlům jednoduché obsluhy.
Odborný výcvik je zajišťován převážně v budově školy ve školní jídelně, ve cvičných odborných učebnách a na smluvních odborných pracovištích.
Uplatnění absolventa
Absolvent se uplatní ve stravovacích službách při výrobě pokrmů jako kuchař, pomocný kuchař, dále například v provozovnách rychlého občerstvení při přípravě pokrmů a nápojů. Bude připravovat teplé a studené pokrmy, pokrmy vyráběné z polotovarů, teplé nápoje, jednoduché moučníky apod. Dále bude provádět jednoduchou obsluhu hostů v gastronomických provozech.
Přihlášku ke studiu naleznete v záložce O ŠKOLE, sekce DOKUMENTY.