Pojetí vzdělávacího programu
Cílem vzdělávacího programu je poskytnout žákům dané množství všeobecných a odborných poznatků a dovedností potřebných především pro práci v restauračních a hotelových službách. V rámci odborné přípravy získají žáci potřebné vědomosti a dovednosti především pro práci v hotelovém provozu. Žáci se naučí připravovat inventář na servis pokrmů, založit stoly, obsluhovat snídaně, obědy a večeře pro hotelové hosty, dále připravit jednoduché pokrmy a nápoje. Seznámí se s prací hotelové recepce a jejich službami. Žáci jsou vedeni k účelné organizaci práce, dodržování hygienických postupů a předpisů v gastronomii, k zásadám bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.
Odborný výcvik je zajišťován převážně v odborných učebnách v budově školy a ubytovací části školy: cvičná kuchyně, cvičná restaurace, recepce, domov mládeže a na smluvních odborných pracovištích, především v hotelech.
Uplatnění absolventa
Absolvent se uplatní především v hotelovém provozu, v ubytovacích a stravovacích zařízeních, dále v kancelářích, veřejných prostorách, ve zdravotnických a sociálních zařízeních, apod. Především se uplatní při výkonu pomocných prací při přípravě pokrmů, při obsluze hotelových hostů a při poskytování služeb hotelové recepce.
Přihlášku ke studiu naleznete v záložce O ŠKOLE, sekce DOKUMENTY.