Projektový den – Maso na talíři

25 duben 2022

Žáci 1. ročníku oboru kuchař se zúčastnili projektového dne, který byl zaměřen na zpracování vepřového a hovězího masa. Rodinná firma Masoeko v Letohradě - Kunčice nám umožnila projít celý provoz.

Žáci mohli nahlédnout na jatka, kde celý proces začíná, prošli výrobu a expedici. Na bourárně nám pan Šlesingr, odborník z praxe, názorně ukázal rozporcování vepřové půlky a popsal jednotlivé části.  Po prohlídce v této firmě jsme se přesunuli do Bocusu.  Zde se seznámili s výrobou párků a tlačenky. Tato část výroby všechny žáky zaujala. Na závěr jsme navštívili firemní prodejnu.

Tento den se vydařil, žáci celý průběh hodnotili velmi pozitivně, získali důležité informace, které využijí v dalším studiu svého oboru a na odborné praxi. 

   Dana Kalousková

 

20220421 081656 2   20220421 081923 2
20220421 082441 2   20220421 082501 2
20220421 083246 2   20220421 085209 2
20220421 092510 2   20220421 102120 2
20220421 123520 2   20220421 090907 2

Střední škola a základní škola Žamberk

  • Adresa: Tyršova 214, 564 01 Žamberk
  • Tel: +420 465 614 472
  • E-mail: oups@oupszamberk.cz
  • Podatelna: 7:00 - 14:00 hod
  • Datová schránka: q6xnxxn
  • Ředitelka školy: Mgr. Věra Říčařová

Zřizovatel školy

Zřizovatelem školy je Pardubický kraj

Čísla účtů

  • Stravné: 259 731 048 / 0300

Seznam čísel účtů pro platby

Top